Espace Vloerverwaming  /  Systemen
Noppenplaatsysteem

Noppenplaatsysteem

Het Espace noppenplaatsysteem is opgebouwd uit een isolatieplaat aan de onderzijde met daarop een noppenplaat. Het Espace noppenplaatsysteem wordt toegepast in situaties waarbij de ondervloer niet – of onvoldoende – geïsoleerd is. Daar de montage van de leidingen in de noppenplaten zeer eenvoudig is, is de montagetijd kort, wat resulteert in kostenbesparing. Het noppenplaatsysteem is leverbaar in meerdere isolatiediktes en geschikt voor meerdere leidingdiameters. Het noppenplaatsysteem wordt, evenals het infreessysteem en droogbouwsysteem, veel toegepast als renovatiesysteem.

Productblad noppenplaatsysteem 25mm
Productblad noppenplaatsysteem 35mm
Productblad noppenplaatsysteem 55mm

Tackerplaatsysteem

Tackerplaatsysteem

In seriematige nieuwbouwsituaties, met grote oppervlakken, is het Espace tackerplaatsysteem dé oplossing. Met behulp van de Espace systeemtackers kan de leiding efficiënt en snel worden gemonteerd. Afhankelijk van de toepassing worden thermische- of akoestische isolerende tackerplaten toegepast. De tackerplaten zijn verkrijgbaar in de diktes 20, 30, 40 en 50 mm.

Productblad tackerplaatsysteem

Draadstaalmatsysteem

Draadstaalmatsysteem

Het Espace draadstaalmatsysteem is het meest eenvoudige vloerverwarmingssysteem. Het systeem heeft een geringe opbouwhoogte, de draadstaalmatten zijn zeer eenvoudig te monteren en daardoor geschikt voor grote ruimten. De leidingen worden op de matten gemonteerd met behulp van eenvoudige kabelbandjes of drillbinders. (Eventueel met toepassing van een dampdichte folie of een 6 mm isolatiefolie onder de matten.)

Productblad draadstaalmattensysteem
Productblad dampdichtefolie
Productblad isolatiefolie

Droogbouwsysteem

Droogbouwsysteem

Het Espace droogbouwsysteem wordt aangebracht zonder cementdekvloer en heeft een geringe opbouwhoogte. Hierdoor is het een relatief licht systeem dat eenvoudig is aan te brengen op allerhande bestaande vloeren. Het droogbouwsysteem is uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Het uitbreken of verwijderen van de bestaande vloer of het uitvoeren van bouwkundige aanpassingen is bij dit systeem overbodig. Er wordt geen vocht ingebracht wat met name een voordeel is bij renovatieprojecten. Doordat er geen afwerkvloer over de vloerverwarmingleidingen wordt aangebracht, is de opwarmtijd zeer kort! Het droogbouwsysteem wordt, evenals het infreessysteem en noppenplaatsysteem, veel toegepast als renovatiesysteem.

Productblad elementen
Productblad bochtelementen
Productblad verdelerelementen
Montage-instructie voor het droogbouwsysteem

Industriesysteem

Industriesysteem

Het Espace industriesysteem is geschikt voor het verwarmen en koelen van bedrijfshallen met grote oppervlaktes, bijvoorbeeld veldverwarming of koelcellen. De vloerverwarming wordt hierbij binnen de constructieve wapening van de vloer aangebracht. Het systeem is hierdoor geschikt voor toepassing bij zwaarbelaste vloeren. Maar ook vriesbeveiliging van sportveld, koelcel of een oprit behoren tot de mogelijkheden. Industriële vloerverwarming is toe te passen in combinatie met warmte-koude-opslag (WKO), warmtepompen, betonkernactivering en warmtekrachtkoppeling (WKK), waardoor de stookkosten tot een absoluut minimum beperkt kunnen worden.

Infreessysteem

Infreessysteem

Bij het Espace infreessysteem blijft de bestaande vloer intact en worden sleuven gefreesd voor de leidingen. Met het Espace infreessysteem wordt een leidingpatroon uitgefreesd met een speciale vloerfreesmachine, die geschikt is voor nagenoeg alle soorten dekvloeren. De freesmachine kan ook zeer grote oppervlaktes van een leidingpatroon voorzien. Dat mag zowel een gietvloer als een cementdekvloer zijn. Na het frezen worden de leidingen aangebracht in de sleuven en aangesloten op de verdeler. Het infreessysteem wordt, evenals het noppenplaatsysteem en droogbouwsysteem, veel toegepast als renovatiesysteem.

DE KRACHT VAN THERMAGAS, BASIS VOOR UW SUCCES!

Snelle levering
Systeem
Vakmensen
Kwaliteit
Bestelshop
BIM Ready